9 Mart 2018

İyi çocuk öldü, çok yaşa iyi çocuk


"İyi çocuk" olmanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz.

Aramızdan bazıları sadece bir "iyi çocuk" olmak için yetiştirildi. Onların görevi toplumu dejenerasyondan korumaktır. Bu arkadaşlar artık atlı sınıfının yok olduğu toplumda günümüzün beyaz atlı şövalyeleri olmak onurunu bizim için üstleniyorlar.

Bizim için, bize rağmen bunu yapıyorlar.

Bu yazıda sadece iyi çocukların oluşumunu, özelliklerini konuşacağız. İkinci bir yazıda bu sendromu barındıran kişilerin kendilerine nasıl yardımcı olabileceklerini anlatırız.

Peki, tüm bu "iyi çocuk" zırvası nasıl başladı? Bu tip bir hayat standardı oluşturmanın nedenleri, anlık etkileri ve sonuçları neydi?

İyi çocuk sendromu nasıl oluşur?

İyi çocuk kafa yapısı, genellikle muhafazakar bir aile ortamında yetişmeyen erkeklerde görülüyor. Yani günümüz erkeklerinin en azından yüzde yetmişi için "iyi çocuklar" tanımını yapabiliriz. Bu erkeklerin çoğu içinde bulundukları hastalığın farkında bile değil, doğru olan tek yolun bu olduğuna inanıyorlar.

Sürekli bir şekilde babasının disiplinini, otoritesini üzerinde hissetmeyen bu çocuklar, kadınlar tarafından yetiştirilmek ve eğitilmek mecburiyetinde kalıyor. Kadınlar, bir erkeğe gerekli olan eğitimi nadiren başarıyla verebilirler.

Bu yüzden bangır bangır bağırıyoruz, babasız yetişen hiçbir çocuk gerçekten erkek olamaz, erkek olduğunu hissedemez diye. Eğer biraz şanslı ve zeki biriyse yetişkin olduğunda kendi kendisini içinde bulunduğu bu hastalıktan kurtarabilir. Eğer bu kadar şanslı ve akıllı değilse kendisini ya hapishanede bulur ya da "boşanma tecavüzüne" uğrar.

Nasıl mutlu olacağını, kendine bir eş seçeceğini tek bilgi kaynağı olan annesinden öğrenen iyi çocuk, kadınların standartlarına göre yaşamaya başlıyor. Annesi onu kayıtsız şartsız sevdiği için diğer tüm kadınların da, yeterince iyi olursa, kendisini sevebileceğini, hatta sevmek mecburiyetinde olduğunu sanıyor.

Konuyu daha detaylı ve yabancı bir kaynaktan okumak isteyen arkadaşlara Robert A. Glover'ın muhteşem işçiliği No More Mr. Nice Guy'ı öneriyorum. 

İyi çocukların karakteristik özellikleri nelerdir?

İyi çocuklar sürekli kendilerinden kısarak başkalarına yardım ederler

Bu durumun onların ne kadar cömert olduğunu göstereceğini düşünüyorlar. Eğer yeterince cömert bir insan olursam beni neden sevmesinler ki? Bu şekilde herkesin kendilerini sevmek zorunda olduğunu sanırlar.

İyi çocuklar başkalarının onayını almadan yaşayamazlar

Kötü yönlerini sürekli saklamaya, iyi yönlerini "mütevazı" şekilde göstermeye çalışırlar. Sonuçta hiç kötü özelliği olmayan birisini herkes sevmek zorundadır.

İyi çocuklar, eğer her şeyi yeterince iyi ve mükemmel yapabilirlerse bunun karşılığında seks, aşk, mutluluk ödüllerini alacaklarına inanırlar.

İyi çocuklar iyileştirir ve tamir ederler

Gittikleri ilk genelevdeki hayat kadınına aşık olan ve onu bu acınası hayattan kurtarmak isteyen erkeklerin hepsi birer "iyi çocuk" örneğidir.

Eğer birisi üzgün, kızgın, sinirli ise onlara ilk yardım eden kişiler yine iyi çocuklardır, yardımları istenmese bile.

İyi çocuklar tartışmalardan sürekli kaçınırlar

Kendi argümanlarını ve fikirlerini sunarak karşı tarafı rahatsız etmek istemezler, eğer karşı taraf rahatsız olmazsa bizim iyi çocuklar daha çok sevilecek ve onay görecektir.

İyi çocuklar kötü yanlarını ve hatalarını sürekli gizlerler

Birilerinin ona kızmasından, sinirlenmesinden ve utandırmasından korkarlar. Bu yüzden hatalarını ve kötü yanlarını her şartta gizlerler.

İyi çocuklar bir şeyi yapmanın "tek doğru yolu" olduğuna inanırlar

Bu arkadaşlar için sadece tek bir doğru yol vardır, eğer bu yoldan şaşmazlarsa asla mutsuz olmazlar ve problemsiz bir hayat yaşarlar.

İyi çocuklar duygularını her zaman bastırırlar

Duygular başkalarını onlardan koparabilir, duygularını incitebilir ve bizim iyi çocuktan nefret etmelerini sağlayabilir. Bu yüzden iyi çocuklar hissetmek yerine sürekli analiz ederler.

İyi çocuklar babalarından nefret ederler

İyi çocuklar, neredeyse hepsi, eğer bir babaları varsa ve hala yaşıyorsa bile ondan nefret ederler. Bu yüzden babaları ne yaparsa bunun tersini yapar ve farklı bir insan olmaya çalışırlar.

İyi çocuklar erkeklerden çok kadınlarla özdeşleşmek isterler

İyi çocukların çok az sayıda erkek arkadaşları vardır. Özellikle kadınların onayını ve tebriğini almak isterler, bu yüzden sürekli olarak diğer erkeklerden farklı olduklarını vurgularlar. 

İyi çocuklar kendi ihtiyaçlarını unuturlar

Başkasından önce kendi ihtiyaçlarını yerine getirmek bu arkadaşlar için bencil bir yaklaşımdır, bencil insanları kimse sevmez.

İyi çocuklar partnerlerini hayatlarının merkezine oturturlar

Eğer birlikte oldukları kadın mutsuz ise, iyi çocuk da mutsuzdur. Kendi kimliklerine sahip olmayan bu arkadaşlar, tüm enerjilerini bu kadını mutlu etmeye harcarlar.

İyi çocukların "kötü" karakteristik özellikleri nelerdir?

Bu kısma kadar her şey hoşunuza gitti, değil mi? Herkese karşı iyi olmanın, benci bir felsefeye sahip olmamanın nesi kötü olabilir ki? Herkes bir iyi çocuk olur, böylece herkes mutlu olur.

Şaşırmayın, iyi çocuklar gerçekten iyi olmanın haricinde her şey olabilirler.

İyi çocuklar yalancıdır

İyi çocuklar, eğer yeterince "iyi" olurlarsa herkesin onları sevmesi gerektiğine inanır. Bu yüzden yalana başvurarak hatalarını gizlerler, herkese duymak istedikleri şeyleri söylerler, duygularını saklar ve bastırırlar. Bu yüzden doğal olarak yalancıdırlar.

İyi çocuklar her şeyi gizlerler

"Eğer başaramadıysan kanıtları sakla", iyi çocukların kafaları böyle çalışır.

İyi çocuklar her şeyi bölüm bölüm yaşarlar

Birini aldatmak ne demektir? 

İyi çocuklar kötü bir özelliklerini gizlemek için olayları bölümlere ayırırlar. Eğer eşlerini sadece bir gecelik bir durumda aldatmışlarsa bunu aldatmaktan saymazlar. Bu sadece bir örnek, ama aldatmak için işin içine duyguların da katılması gerektiğine kendilerini inandırırlar.

İyi çocuklar manipülatördür

Kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan iyi çocuklar, sosyal ilişkilerinde kendi kendine üstü kapalı sözleşmeler oluştururlar.

İyi çocuğun seks yapmaya ihtiyacı var, eğer sevgilisine tatlı bir yumoş ayıcık alırsa sevgilisinin onu seks ile ödüllendireceğini düşünür. Hesapları kafasında çoktan yapmıştır.

İyi çocuklar her şeyi kontrol etmeye çalışır

Hayatlarının ve karakterlerinin ne kadar muhteşem ve iyi olduğunu göstermek, bu düzenin ilerleyişini sağlamak için çevrelerini ve çevrelerindeki insanları sürekli kontrol etmeye çalışırlar.

İyi çocuklar pasif-agresiftir

Üstü kapalı sözleşmelerinden verim alamayan iyi çocuk, içindeki öfke ve hayal kırıklığını karşısına yansıtamayacak kadar korkak ve manipülatör olduğu için pasif-agresif tavırlar sergiler.

İyi çocuklar öfke doludur

Ömrü boyunca asıl istediğine ve problemsiz mutluluğa ulaşamayan iyi çocuk, eninde sonunda içindeki volkanla birlikte patlayacak ve inşa ettiği her şeyi bir günde silip atacaktır.

İyi çocuklar bağımlıdır

İyi çocukların neredeyse tümü bir şeylere bağımlı olurlar, içlerinde dolan öfke ve seks tabusunu bir yerlere boşaltmak ihtiyacı hissederler. Bu yüzden iyi çocukların çoğu cinsel kompulsif bozukluklar yaşarlar.

İyi çocukların çizgileri yoktur

Bu adamlar "hayır", "olmaz", "yapamam" kelimelerini bilmezler. Bu yüzden sürekli bir şekilde mağdur hissiyatına kapılırlar, onları mağdur eden kişi de hayır diyemedikleri kişidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder